четвртак, 16. новембар 2017.


Privredno pravo

Privredno pravo je oblast prava koje uređuje pravni položaj i status privrednih subjekata, njihov odnos prema državi, njihove međusobne pravne poslove koje zaključuju u vezi sa prometom roba, usluga, novca i hartija od vrednosti. Normama privrednog prava regulisan je način osnivanja i prestanka privrednih društava, način poslovanja i zaključivanja pravnih poslova privrednih subjekata. Advokatska kancelarija  pruža usluge zastupanja i pravnog savetovanja privrednih subjekata, osnivnaja i gašenja privrednih društava pred Agencijom za privredne registre, kao i zastupanja privrednih društava pred privrednim sudovima i sudovima opšte nadležnosti.

Upravno pravo

Upravno pravo je oblast prava koja reguliše organizaciju i delatnost državne uprave područje djelovanja, postupak rada i način nadzora i odgovornosti subjekata koji obavljaju upravne poslove. Područje života koje pokriva uprava su brojni i veoma raznoliki: od vođenja matičnih knjiga i drugih evidencija, preko policijskih i inspekcijskih poslova, komunalnih poslova, vodoprivrednih, građevinskih poslova, do poslova zdravstva, socijalne sigurnosti, školstva, kulture i mnogih drugi sfera. U sferi upravnog prava Advokatska kancelarija  pruža usluge savetovanja fizičkim i pravnim licima, kao i njihovo zastupanje pred organima državne uprave i pred Upravnim sudom.

Ustavno pravo

Ustavno pravo je grana pozitivnog prava koja uređuje korpus ljudskih sloboda i prava, te sistem vrednosti i osnovna pitanja oganizacije društva i države. Osnovni izor ustavnog prava je Ustav, koji predstavlja najviši pravni akt u jednom pravnom sistemu kojim su regulisana pitanja državnog i društvenog uređenja, ljudskih prava i sloboda, principa i strukture državne vlasti, vladavine prava i sl. Advokatska kancelarija pruža usluge pravnog savetovanja fizičkim i pravnim licima koja smatraju da su im određena Ustavom garantovana prava uskraćena. Takođe, advokatksa kancelarija pruža usluge zastupanja pred Ustavnom sudom u postupcima ustavnih žalbi i zahteva za ocenu ustavnosti i zakonitosti pravnih akata.